top of page

חימום חלב אם

מקורות: 

1. ABM Clinical Protocol #8: Human Milk Storage Information for Home Use for Full-Term Infants

2. Quan R, Yang C, Rubinstein S, et al. Effects of microwave radiation on anti-infective factors in human milk. Pediatrics 1992;89:667–669.

3. Microwave heating of infant formula and breast milk. Nemethy M, Clore ER. J Pediatr Health Care. 1990 May-Jun;4(3):131-5. Review.

שאבת חלב אם, ועכשיו את רוצה לתת אותו לבייבי

איך כדאי לחמם אותו?

ישנם תינוקות שיתרגלו ואפילו יעדיפו לאכול חלב אם קר, ישר מהמקרר, ואילו יש כאלו שיעדיפו בטמפרטורת החדר, או מחומם מעט יותר.

על מנת לחמם חלב אם לטמפרטורה המקורית שלו - טמפרטורת הגוף שלנו האימהות, כלומר כ 37 מעלות, ישנן 3 דרכים מתאימות ובטוחות:

1. חימום בקערת מים חמים. טמפרטורת המים כ 40 מעלות, למשך כ-20 דקות.

2. חימום במחמם בקבוקים, בטמפרטורת חימום שלא עוברת את ה 40 מעלות, למשך כ 20 דקות.

3. חימום תחת זרם מים חמים, גם הם בטמפרטורה של עד 40 מעלות.

במהלך החימום מומלץ מידי פעם לערבב בעדינות את החלב במיכל בו הוא מחומם, על מנת שהשומן יתאחד עם החלק המיימי והחלב יראה אחיד יותר.

מדוע ב- 40 מעלות ולא יותר? 

בחימום של מעל 40 מעלות, חלק מהחלבונים הגדולים בחלב, שרובם שייכים לתכונות המופלאות של החלב בהגנה החיסונית שהוא מעניק לבייבי, יהרסו (יעברו דנטורציה), ולכן לא מומלץ לחמם בטמפרטורות גבוהות יותר. אפילו אם המנה עצמה עדיין קרה - החלבונים יכולים לשנות את המבנה שלהם ולהפוך לפחות פעילים.

האם ניתן לחמם במיקרו? 

מאוד לא מומלץ. החימום במיקרו אינו אחיד ויכול להוביל לכך שחלק מהנוזל יתחמם וחלק אחר לא, ובנוסף, גם בעוצמה נמוכה ישנה פגיעה בחלבונים החיוניים להגנה החיסונית, דבר המפחית מסגולות החלב ויתרונותיו, ולכן לא כדאי כלל לחמם במיקרו. 

bottom of page