top of page

צום והאם המניקה

האם ניתן לצום ולהמשיך להניק?

כשההנקה מבוססת, אין בעיה לצום ולהמשיך להניק, ואין השפעה לרעה על האם או התינוק. (מבוסס מחקרים). כאשר את בימים הראשונים לאחר הלידה, ישנה המלצה גורפת לא לצום כלל. 

האם הצום משפיע על כמויות החלב? כנראה שכן, יש השפעה גם על נפח החלב וגם על הרכב החלב, אך כמובן הוא עדיין טוב עבור התינוק. הכמויות ישובו ויתאזנו לאחר שתשובי לאכול ולשתות כרגיל

האם להניק כרגיל במהלך הצום? אפשרי שהתינוק יבקש לינוק בתדירות גבוהה יותר במהלך הצום. בכל מקרה, לא להפחית את תדירות ההנקה כי עלול להיווצר גודש, כאבים ודלקת שיקשו עוד יותר על הצום

במקרים בהם מדובר בתינוקות קטנים מאוד, כשישנה בעיה בעליה במשקל, קושי לינוק או דבר אחר שנראה לך, מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים ובמידת הצורך עם רב, ולהחליט מה לעשות, תוך הבנה והכרה ביתרונות ההנקה על פני תמ"ל.

על מנת שהצום יעבור בקלות רבה יותר, כדאי להגביר את השתיה כמה ימים מראש, ולאכול ארוחה עשירה בפחמימות מורכבות, שתגרום לתחושת שובע לאורך זמן רב יותר.

במידת הצורך, אם את מרגישה כי ישנה השפעה מאוד גדולה עליך או על התינוק במהלך הצום, ניתן לשתות לשיעורין.

דבר נוסף שכדאי להכיר, הוא שלמחרת הצום תרגישי כי התינוק יונק הרבה יותר, ואולי יהיה פחות רגוע מבדרך כלל. ביום הזה מומלץ להציע כמה שיותר הנקות, לנוח ולהיות עם התינוק, על מנת שהגוף ימצא את האיזון הנכון של כמויות החלב עבור התינוק שלך.

צום קל ומועיל, והמשך הנקה נעימה

bottom of page