top of page

טיפול בחלב שאוב

איך לטפל בחלב שאוב
חלב אם אינו סטרילי . הוא יכול להכיל חיידקים שונים, לא מחוללי מחלות, שנמצאים בחלב או על גבי העור של האמא.
כשאנחנו שואבות חלב ורוצות לאחסן אותו לתקופה, קצרה או ממושכת, נרצה שהוא לא יקבל עוד חיידקים שיפגעו בו ובאיכות שלו במהלך השאיבה.
לפני שאיבה מומלץ לשטוף ידיים היטב, להשתמש בערכה נקייה, שעוברת סטריליזציה באותו היום בו שאבת ואז לשאוב לתוך בקבוק, להקפיד לאחסנו בבקבוק או בשקית סגורה היטב.
שמירה בטמפרטורת החדר - מומלצת רק אם השימוש הוא מיידי, או אם אין ברירה אחרת
שמירה במקרר - מומלץ לאחסן חלב בעומק המקרר ולהשתמש בו עד 3 ימים משאיבה. במידת הצורך, אפשר להשתמש 5- 8 ימים, אבל אם את יודעת מראש שאת תזדקקי לו עוד יותר מ 5 ימים עדיף להקפיא את המנה.
שמירה בהקפאה - אם את תזדקקי לחלב רק עוד שבוע ויותר, אני ממליצה ישר להקפיא את החלב. עדיף במקפיא שלא נפתח בתדירות גבוהה. ניתן להקפיא מנה טריה עד חצי שנה, ולעיתים אפילו עד שנה, בהתאם לתנאי השאיבה, ההקפאה המיידית ומקפיא עמוק (מינוס 16 מעלות צלסיוס ומטה) תקין ששומר על טמפרטורה ולא נפתח הרבה. 
ניתן להעביר מנה מהמקרר למקפיא. 
הפשרת מנה קפואה - הדרך המועדפת להפשיר חלב אם היא על ידי הפשרה איטית במקרר. אם זה לא מתאפשר אז הפשרה בטמפרטורת החדר. פחות מומלץ להפשיר במים חמים.

מומלץ להשתמש במנה מופשרת עד 24 שעות מרגע שהופשרה. אין להחזיר להקפאה.
חימום החלב - ניתן לחמם את החלב לטמפרטורת החדר או עד לחום הגוף, 36-37 מעלות, במים חמימים. לא מומלץ במים רותחים כיוון שחום גבוה יכול לפרק חלבונים גדולים המצויים בחלב וחיוניים לתינוק. ניתן לחמם בשקית הקפאה אבל עדיף בבקבוק, על מנת שלא יכנסו מים לחלב ושלא ישפך חלב החוצה.

לחלב אם מופשר טעם וריח מוזרים, לעיתים אנחנו טועמות וזה לא טעים, אך לא אומר שזה מקולקל. לחלב מקולקל ריח חריג ולא טוב.

האם ניתן להאכיל תינוק בחלב אם קר? יש תינוקות שאוהבים לאכול קר, ויש כאלו שאוכל קר יכול להגביר התכווצויות של מערכת העיכול. תלוי בתינוק שלך. 

*הנחיות הטיפול בחלב אם תואמות להנחיות משרד הבריאות, ומעודכנות לספטמבר 2023

אשמח לסייע בשאלות נוספות

bottom of page